SHORT PROFESSIONAL BIOGRAPHY

In 1991 I took an active part in establishing Vaš kanal (Your Channel), first local/regional television in Slovenia and also one of the first in Ex Yugoslavia. Until 1997 I have learned fundamental of TV production. I’ve received special honour for 10 years working from municipality of Novo mesto in year 2001. In 1997/98 I studied on FAMU 3f programme in Prague. In 1999 I published book Videotechnics and creativity. Since 2001 I am independent Film and TV editor; status given by Slovenian Ministry of culture. I have participated at “Berlinale talent campus 2004”. I have participated at »EFA Master Class 2004« with Mike Figgis. I have finished higher school IAM as Multimedia engeneer.I won award for best editing on Slovenian film festival in 2008, 2012 and 2015.

NAGRADA VESNA

UTRIP LJUBEZNI (2015)

Na 18. Festivalu slovenskega filma (2015) sem prejel nagrado VESNA za montažo filma UTRIP LJUBEZNI.

HVALA ZA SUNDRLAND (2012)

Na 15. Festivalu slovenskega filma (2012) sem prejel nagrado VESNA za montažo filma HVALA ZA SUNDERLAND, ki je prejel še nagrade za najboljši film, moško in moško stransko vlogo. To leto sem sodeloval še pri filmih:
DOLGE POČITNICE, ki je prejel nagrado za najboljši dokumentarni film, JAZ SEM JANEZ JANŠA in DRŽAVLJAN DIAREJA.

ZA VEDNO (2008)

Na 11. Festivalu slovenskega filma (2008) sem prejel nagrado VESNA za montažo filma ZA VEDNO. Obrazložitev žirije: Izrazito komorna zasnova filma Za vedno je za montažerja velik izziv. Jurij Moškon z rezi ne vsiljuje lažnega ritma, ne vzpostavlja umetne napetosti, ampak s primerno ritmiko zgradi čas in prostor pripovedi. To leto sem sodeloval še pri festivalskih filmih:
POKRAJINA ŠT. 2, ki je bil nagrajen za najboljši slovenski film, PREHOD, ki je prejel nagradilo občinstva, NIKOLI NISVA ŠLA V BENETKE, DARFUR VOJNA ZA VODO, TRANSATLANTIK 05 in AGAPE.

Utrip Ljubezni

Vesna 2012

Vesna 2008

KNJIGA

VIDEOTEHNIKA IN USTVARJALNOST

Leta 1999 sem napisal in izdal priročnik, ki te na poljuden način temeljito seznani z videotehniko in pomaga razumeti najosnovnejša pravila za izdelavo videa. Zaradi veselja do pisanja nadaljujem delo v novi knjigi GIBLJIVA ZVOČNA SLIKA. Namenjen je predvsem začetnikom, oblikovan kot učbenik, odgovarja pa tudi na zahtevnejša vprašanja ljubiteljev. V prvem delu spoznamo osnove avdiovizualnih medijev - filma, televizije in interneta, v drugem delu se posvetimo ustvarjalnosti - pripravi na snemanje, pisanju scenarija in sestavi posadke, snemanju, ter montiranju. Tretji del predstvi zgodovino filma, televizije in računalnikov, ter zgodovino ustvarjalnosti. V četrtem delu se podrobneje posvetimo filmski, video in računalniški tehniki, na koncu pa je še stvarno kazalo in slovarček s strokovnimi okrajšavami.

VIDEOTEHNIKA IN USTVARJALNOST

free hit counters views since 23. november 1999, updated august 2020.

© JMV mail, made with BOOTSTRAP in FANCYBOX.